Viikonloppu meni taas menojaan, mutta sain pihallakin aikaiseksi yhtä ja toista. Suurin projekti oli kasvimaa. Jeeeee tuuletusta nyt miulla on sellainen. Lauantaina miehen kanssa tehtiin yhdessä lavat ja roudattiin ne paikoilleen. Sitten sainkin jatkaa hommia itsekseni. Tasailin maata ja laitoin patolevyä lavojen sisäpuolelle laudoitusta vasten A siksi ettei kastellessa multa valu lautojen väleistä ja B koska lauta pysyy tod.näk. paremmassa kunnossa pitempään kun märkä multa ei ole suoraan sitä vasten.
Kärräilin multaa enemmän ja vähemmän kun niitä upposi noihin 3m pitkiin ja 70cm leveisiin lavoihin aika lailla. Sunnuntai aamusta sinkoilin lasten kanssa pihalle ysin aikoihin ja sisälle tulin vasta kymmenen korvilla illalla. Siirsin takapihalta mansikat, ruohosipulit ja reppana rievut raparperit jotka hädin tuskin hengissä.Olivat niin huonossa maassa sielä. Illasta mieskin jeesi mullan kärräämisessä. Olipa luksusta kun multa liikkui rivakampaa kaksilla kotareilla.
Lisäksi lapset saivat istutella herneitä yhteen pitkään penkkiin. Itse laitoin tilliä ruohosipuleiden kamuksi.
Kaupasta tarttis hakea salaatin ja porkkanan siemeniä jotta saisi nekin sitten laitettua. Yhden hirmuisen ongelmakohdan ratkaisin kehäkukilla, punapellavalla ja revonhännällä.
Tässä kuva keskeneräisestä työmaasta ja pikku apulaisista.

1610182.jpg

Tänään toinkin sitten töistä tullessani 17 tonnia hiekkaa ja aloittelin sen kärräämisen kasvimaalle kulkureiteille. Taas oli pikkuapurit mukana touhuissa. Aika pitkälle jo kerkesinkin tuos parin tunnin aikana kärrätä ja tasailla. Projekti jatkukoon huomenna jos virtaa riittää.
Vettä toivoisin vaan tuolta taivaalta. Kaikki on niin ruutikuivaa kuin olla ja voi.

Ja havaitsin jotta mansikoissa nyt ekat kukat jo. Lapset taimia innokkaasti tänään kastelivatkin.