Viikonloppuna sain aikaiseksi jotakin pihalla. Tein nurtsin pohjat koko loppumatkalle valmiiksi, tasailin pikkasen ja levitin kalkin, lannoitteen ja siemenet ja jyräsin. Hiki tuli kun aurinko paistoi tosin loppusuoralla rupesi vaikuttamaan et vettä tuleepi niskaan.

Siskoni tuli käymään kaffella ja lähdettiin taimistolla käymään. Mukaan tarttui Orvokkeja ja Irlanninkataja.
Tietysti ne piti heti sunnuntaina saada istutettua.

Tältä näyttää havupenkki nyt. Viimevuotiset piskuiset katajan (2 tarhakatajaa ja 1 sinikataja) alut näyttävät orvoilta ja happomarja vielä risukasalta. Mutta taustalla oleva kataja on ihanan pöyhö ja uusin ostos. Toista himoitsen vielä tuohon happomarjan tilalle ja jos siirtäisin happomarjan sitten niiden keskelle.


Orvokit istutin pajukoreihin jotta voin sitten myöhemmin istuttaa ruukkuihin kesäkukkia. Siis mieluisia sellaisia. Orvokit ei kuulu niihin, mutta jotain oli pakko jo saada. Pieniähän nuo ovat kuin mitkä vielä.



Takapihalle varaston ja talon kulmaukseen innostuin myös jatkamaan projektiani. Viimevuonna jäi vaiheeseen josko tänä vuonna jatkaisi. Istutin taakse punatähkän mukuloita ja eteen koristemansikkaa jotka viimevuonna kävin nykimässä siskoni pihalta. Eiköhän ne tuossa menesty kun pelkältä hiekalta ne nyin. Lisäksi meinasin josko laittaisi sininataa (jonka myös luvan kanssa saan siskoni pihalta käydä nykimässä) Ja kultatyräkiä myös hinkuisin tuohon. Katotaan nyt miksi tuo muuttuu kesän edetessä. Paikka on todella paahteinen. Lisäksi hankaloittaa se että en halua talon ihan lähelle mitään kasvustoa tai mikä vahingoittaisi routaeristyksiä jne.




Viimevuonna siskoni osti muutaman mansikantaimen lapsille ja annoin niiden olla aika omissa oloissaan. Tänään sitten kävin katsomassa ovatko edes hengissä ja 
siivosin pikkasen kohopenkkejä niin pikkasen oli uusia taimia tullut. 
Ovat tuosta oikeanpuoleisesta laatikosta vallanneet myös vasemmanpuoleisen hernepenkin.
Jahka saan uudet lavat tehtyä pääsevät nämä mansikat uudella paremmalle paikalle.



Ja jos joku on perverssi niin en ainakaan minä. :D
Eilen illasta vein koiraa pissalle niin ihmettelin mitä meidän koiruus oikein täpisteli erkkerin päädyssä. Menin katsomaan ja repesin. Äkkiä linkosin itseni sisälle hakemaan kameraa jotta saisin kuvan tapahtumasta. Meidän pihalla sekstailtiin.





Eipä tämä pariskunta ollut juurikaan moksiskaan yleisöstä. Pari kertaa altavastaajan silmät meni et Plink plink mutta ei muuta. Aikas tuhti emäntä siinä on ollut uroolla jo vaikeuksia päästä selkään.*Heh*