Jos vihdoin ja viimein jaksaisi blogiakin päivittää... Viikko on mennyt hujauksessa ja puoli koomassa. 

Takana on Riikan reissu joka oli todella mukava vaikkakin rankka. Jos ei muuten, niin perseelle ajomatkan takia. Eka ulkomaan näyttely takana kunnialla ja ilman isompia kommelluksia. 

23.04.2010 Startattiin kohti Stadia ja Ekerölinen terminaalia. Kello oli aikasin soimassa ja silmät sain kangettua auki klo.03.30. Stadiin lähdettiin ajelemaan klo.05.00

Tässä jonotetaan laivalle pääsyä

Jos itseäkin jänskätti laivaan ajo ja muu oheishärdelli siihen liittyen, niin ei ollut miellyttävä kokemus koirillekkaan. Pimu laittoi Volvon sisustusta uuteen uskoon laiva matkan aikana. Yllättävän vähän tosin askarteli ottaen huomioon et tytöllä oli kolme tuntia aikaa. Vänkärin puoleinen turvavyö ja pankki sai uuden ilmeen samoten takapenkit pientä pintasilausta. =) 

Tallinnaan saavuttiin ajallaan ja satamasta lähdettyä ajettiin heti hutiin. Oli pikkasen erilailla opasteet sielä kuin täälä Suomessa. No pienen mutkan kautta löysimme takaisin pääväylälle ja matka jatkui.Tulipahan nähtyä samalla sitten Tallinnan sivukatujakin.

Kaikkinensa riikaan oli todella helppo ajaa vaikka kauhutarinoita Riikasta olimme kuulleet etukäteen. Liikenne sielä oli verrattavissa Stadin liikenteeseen ja suhteellisen jouheasti pääsimme hotellille. Hankaluutena oli se että piti koko ajan seurata pysyykö Mallu mukana joka valoissa yms ettei eksy perästä ja Malluhan pysyi. Nauratti kun peilistä seurasi kuinka tuimana siskokulta ajoi perässä eikä todellakaan antanut kenenkään tulla väliimme. =)

Matkalla oli puuduttavia suoria parhaimmillaan 167km ilman käännöksiä

Hotellimme oli Islande. Joka oli todella siisti ja viihtyisä. Ja mikä luksusta oli vieressä kivat mahdollisuudet ulkoiluttaa koirat. Vieressä oli myös iso kauppakeskus jossa kävimme lauantaina shoppailemassa. Olimme varanneet hohtokeilailun hotellilta illaksi ja täytyy myöntää jotta se oli kiva lisä siihen nähden et ois vaan möllönnyt huoneessa. Tuo oli yksi syy hotelin valintaan. =)

Lauantai aamu alkoi loistavalla aamupalalla jonka jälkeen laitettiin koirat kuosiin ja lähdimme kohti näyttelypaikkaa. Näyttelypaikka oli todella viihtyisä ja itse Erkkari oli järjestetty mielettömän hyvin. Kivana lisänä näyttelyn aluksi oli paraati jossa oli lipunkantajat ja niiden jäljessä kulki kunkin maan koirat omistajineen. Kivana lisänä kehien jälkeen oli ns. ylläripalkintoja mm. paras ylälinja, paras häntä, paras pää jne palkinnot. Maija oli järkännyt mielettömän hienot näyttelyt ja mikä mukavinta Maija tuli toivottamaan meidät heti näyttelypaikalla halauksin tervetulleeksi. Olimme ainoat edustajat Suomesta.

 

  

 

Willen kanssa menimmekin ekana kehään ja sielä kuluttelimme aikaa yläfemmaa heittämällä ja makoilemalla Willemäiseen tyyliin rennosti.

 

Mutta ryhdistäydyttiin kyllä omalla vuorolla

 

 

Wille sai ERI:n ja olin tyytyväinen tulokseen. Koska kaikki ei yltäneet edes siihen. 9 koirasta 1 sai H:n ja yksi EH:n ja loput sai ERI:n.

Seuraavana vuorossa olikin Mallu Simon kanssa Valio luokassa. Ja Komia poika ylsi ykköspaikalle ja oli todellakin ansainnut sen. Erottu poika edukseen muista kirkkaasti. Onnea Mallu ja Simo. Palkinnoksi tuli hieno poksu.  Paras uros kehässä ylsivät sijalle 2 joka oli loistosuoritus.

 

Simo ennen kehää poseerausasemissa.<3

Viimeisenä kehään menijänä oli Pimu. Karvattomana kaverina erottui hyvin porukasta. Suorastaan nolotti tyttö kehään viedä, kun katseli muiden narttujen upeita turkkeja. Pimu kun päätti juuri ennen reissua pudottaa koko karvakasvustonsa ja vaihtaa kevyempään turkkiin. =) Mutta Pimu onkin mamman sohvaperuna ja kokemusta haettiinkin. Pimu sai H:n jonka ymmärrän aivan täysin. =) Hienosti kumminkin kehä meni Pimun kanssa ja aina neiti jaksaa olla vaan niin iloinen pakkaus.

 

Näyttelyn jälkeen kurvailimme hotellille takaisin ja kävimme ostoskeskuksella shoppailemassa. Mukaan tarttui kaikkea hyvää illan Picnickiä ajatellen. Juustoja, salamia, kanaa, siideriä, lonkeroa jne

Kylmän ilman takia evästimme huoneessa

Sikailua....

 

Mukaan tarttui myös 3 kakkua...suklaa,jogurtti ja vadelma. Pst eikä kerrota et kaikki kakut olivat yli puolikiloisia.....

 

Sunnuntai aamuna aamu alkoikin aamupalalla ja jostain kumman syystä ei ihan kauhea nälkä ollutkaan....oisko johtunut tuosta "kevyestä" iltapalasta?!?

Aamupalan jälkeen lähdimmekin melki saman tien kurvailemaan kohti Tallinnaa. Matka meni jouheasti ja opasteet Tallinnan suuntaan olivat selkeämmät kuin Riikaan päin ajaessa?!??Mistä johtuikin moinen. Muutamia räpsyjä matkan varrelta.

 

 

 

Ylimääräsiä aikoja ei juurikaan jäänyt. Oltiin klo. 15.00  satamassa ja autojen "sisäänotto" loppui klo.15.15. Takaisinpäin tullessa meillä olikin hytti. Askartelija Pimun takia. Pimu ainakin nautti enemmän kotimatkasta kuin menomatkasta...

 

Siinä nyt jotain reissusta ja tuskinpa jää viimeiseksi ulkomaan pyrähdykseksi. =)

 

Huomenna Somerolle Willen kanssa...siitä sitten taas joskus.